Home > Mangohout

Afkomst mangohout

Het hout komt van oude fruitbomen, die nog maar weinig vruchten afwerpen. Door dit hout te gebruiken in een meubel krijgt het hout een nieuw leven. Een sterke mangohouten tafel met fijne nerven kan uitstekend gecombineerd worden met ijzer en leer voor een landelijke of industriële uitstraling.

Behandelen mangohouten meubelen

Een mangohout eettafel of andere meubels van mangohout kunnen het beste bewerkt worden met de verzorgingsproducten van Oranje Furniture Care, die ook verkrijgbaar zijn bij Sfeervol Wonen. De mat lak is uitermate geschikt voor geschuurd mangohout, zodat het hout zijn matte look behoudt en beschermd is tegen vlekken.

Hout is een natuurlijk product, waardoor het materiaal kan gaan werken in een nieuwe omgeving. Voorkom dat het hout kromtrekt, door een luchtvochtigheid van minimaal 50% en maximaal 75% na te streven. U kunt hiervoor luchtbevochtigers gebruiken of een paar waterbakjes aan de verwarming hangen. Let op met airconditioners, deze kunnen een negatief effect veroorzaken!

Combinatie meubels van mangohout

De mango meubels kunnen uitstekend gecombineerd worden in een interieur met een mangohout eettafel, mangohouten salontafel, TV-dressoir, side-table en bijzettafel. Combineer de items met andere materialen om een interieur geheel naar wens te in te richten. Mangohout past in bijna iedere stijl interieur.