Home > Materialen

Eikenhout

Een houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelwereld is massief eiken. Eiken is een sterke houtsoort die goed tegen een stootje kan. Het hout staat bekend om zijn natuurlijke look door de vele nerven en knoesten die veel verschillende kleuren bevatten. Heeft u liever een andere kleur tafel? Eikenhout kan heel gemakkelijk bewerkt worden met een kleur, zonder dat de natuurlijke look verdwijnt. Zo past eikenhout in vrijwel ieder interieur!

Lees meer

Railway hout

Bent u opzoek naar robuuste en industriële meubels? Dan zijn items gemaakt van railway hout een perfecte keuze. Zoals de naam al zegt, wordt railway hout gemaakt van onder andere oude spoorbielzen. Dit hout heeft een karakteristieke uitstraling.

Lees meer

Leer

De banken en stoelen in de winkel zijn bekleed met een bepaalde stof of leersoort, maar Sfeervol Wonen biedt daarnaast nog een grote variatie aan andere leersoorten en stoffen aan. Denk hierbij aan Africa leer, Kenia leer, nubuck of toledo leer. Om een keuze te maken tussen de verschillende soorten leer, wilt u misschien niet alleen zien hoe dit leer eruit ziet, maar ook weten wat de eigenschappen zijn van dit leer.

Lees meer